Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szkoła Podstawowa im. Mieszka I w Drzonowie.

Stołówka szkolna

 

 

 

Serdecznie zapraszamy
 do korzystania z posiłków w stołówce szkolnej.
Aktualny jadłospis znajdziecie Państwo zawsze w zakładce
STOŁÓWKA SZKOLNA



 

             Opłata za posiłki

w ramach Programu Osłonowego Gminy Kołobrzeg 

„Talerz gorącej zupy dla każdego ucznia” na lata 2022-2025

w Szkole Podstawowej im. Mieszka I w Drzonowie

 

Informujemy, że wpłaty za posiłki przyjmowane są wyłącznie drogą elektroniczną, na numer konta:     31 1240 6292 1111 0011 1116 1134 , w tytule należy wpisać: Imię i nazwisko dziecka, klasę oraz podać miesiąc, za który wnoszona jest opłata.

 

Odpłatność za posiłki w kolejnych miesiącach wynoszą:

 

STYCZEŃ I LUTY 2022 r. płatne do dnia 18 lutego 2022 r.

I/2022 -    1 dzień żywieniowy z 1,00 zł. = 1,00 zł.   KLASY I-IV

II/2022 - 11 dni żywieniowych x 1,00 zł. = 11,00 zł.           KLASY I-IV

II/2022 –   6 dni żywieniowych x 1,00 zł. = 6,00 zł. KLASY V-VIII

 

MARZEC 2022 r. płatne do dnia 20 lutego 2022 r.

23 dni żywieniowe x 1,00 zł. = 23,00 zł.

 

KWIECIEŃ 2022 r. płatne do dnia 20 marca 2022 r.

17 dni żywieniowych x 1,00 zł = 17,00 zł.

 

MAJ 2022 r. płatne do dnia 20 kwietnia 2022 r.

17 dni żywieniowych x 1,00 zł. = 17,00 zł.

 

CZERWIEC 2022 r. płatne do dnia 20 maja 2022 r.

15 dni żywieniowych x 1,00 zł. = 15,00 zł.

 

Do korzystania z obiadów upoważnia karnet obiadowy, wydany na podstawie wniesionej przez rodzica/opiekuna opłaty.

  1. Karnet obiadowy wydawany jest przez wychowawcę klasy i jest podstawą do wydania posiłku na stołówce szkolnej.
  2. W przypadku zgubienia karnetu obiadowego, należy zgłosić się do wychowawcy klasy

 

Regulamin do Programu Osłonowego Gminy Kołobrzeg „Talerz gorącej zupy dla każdego ucznia” ..docx

 Załącznik do regulaminu - zgoda rodzica.docx

 

KONTAKT:

„TYMIANEK” Anna Loska  -telefon kontaktowy: 607063464 lub 883347361

 

CENNIK od 10 stycznia 2022r.: 

- cena obiadu dwudaniowego: 14,00 zł

- zupa: 5 zł

- drugie danie: 10,00 zł

Zgłoszenia na obiady można dokonywać telefonicznie lub SMS pod numer 607063464.

 

 Prosimy o zgłaszanie dzieci na obiady przynajmniej dzień wcześniej, osoby niezgłoszone mogą nie otrzymać posiłku.

 

Wpłat należy dokonywać do 10 dnia każdego miesiąca.

Jednocześnie informujemy, że opłaty abonamentowe miesięczne lub tygodniowe można wpłacać na nr konta: Anna Loska 62109026590000000121522023

(w tytule prosimy wpisać imię i nazwisko dziecka, klasa oraz za jaki okres dokonywana jest wpłata)

 

 

Menu stołówki szkolnej w Drzonowie
od 06.06.2022 r. do 10.06.2022r.

 

 

PONIEDZIAŁEK 06.06.2022

-zupa kalafiorowa /7,9

-gulasz wieprzowa /1,

-ziemniaki

-ogórek kiszony

-kompot

 

WTOREK 07.06.2022

-zupa szczawiowa /3,7,9

-kotlet pożarski /1,3,

-ziemniaki

-kap. Pekińska /7

-kompot

 

ŚRODA 08.06.2022

-kapuśniak z młodej kapusty /7

-makaron z truskawkami /1,3,7

-kompot

 

CZWARTEK 09.06.2022

-zupa szpinakowa /7,9

-pieczeń wieprzowa z sosem /1,7,

-kasza gryczana

-buraczki czerwone

-kompot

 

PIĄTEK 10.06.2022

-zupa fasolowa /7,9

-ryba smażona /1,3,4

-ziemniaki

-kapusta kiszona

 

 

14 alergenów  występujących w potrawach
stołówki szkolnej w Drzonowie (z przykładami):

Nr alergenu

Nazwa
alergenu

Przykłady

1

Zboża zawierające gluten

Pszenica, jęczmień„, owies, żyto, orkisz, mąka krupczatka, kasza manna, kuskus, skrobia, kasza kukurydziana i inne

2

Skorupiaki

Krewetki, raki, homary, kraby, kryl, langusty i inne

3

Jaja

Jaja kurze, gęsie, kacze, indycze, przepiórcze i inne 

4

Ryby

Ryby wszelkiego typu: surowe, gotowane, oraz marynowane, kawior, ikra i inne

5

Orzeszki ziemne

Olej arachidowy, masło arachidowe i inne

6

Soja

Ziarno sojowe, mąka sojowa, kasza sojowa, mleko sojowe i inne

7

Mleko łącznie z laktozą

Mleko krowie, kozie, owcze, bawole, końskie, białko mleczne,

Kazeina, białko serwatkowe, laktoza, śmietana, jogurt, kefir, sery, puree ziemniaczane, masło i inne

8

Orzechy z drzew

Migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie i inne

9

Seler

Seler korzeniowy, ziarna selera, łodyga selera, liść selera, soki warzywne z zawartością selera, mieszanki przypraw, curry, buliony i inne

10

Gorczyca

Ziarno gorczycy, musztarda, olej gorczycowy i inne

11

Nasiona sezamu

Ziarno sezamowe, olej sezamowy, pasta sezamowa, masło sezamowe, mąka sezamowa i inne

12

Dwutlenek siarki i siarczyny

Dwutlenek siarki oraz sole kwasu siarkawego, wino z zawartością siarczynów, produkty na bazie tartego chrzanu i inne

13

Łubin

Mąka łubinowa, kiełki łubinu i inne

14

Mięczaki

Mułki (małże, omułki, przegrzebki, ostrygi), ślimaki, kalmary, ośmiorniczki, oĹśmiornice, mątwy i inne