Serdecznie zapraszamy
do korzystania z posiłków w stołówce szkolnej.
Aktualny jadłospis znajdziecie Państwo zawsze w zakładce
STOŁÓWKA SZKOLNA
Opłata za posiłki
w ramach Programu Osłonowego Gminy Kołobrzeg
„Talerz gorącej zupy dla każdego ucznia” na lata 2022-2025
w Szkole Podstawowej im. Mieszka I w Drzonowie
Informujemy, że wpłaty za posiłki przyjmowane są wyłącznie drogą elektroniczną, na numer konta:
31 1240 6292 1111 0011 1116 1134
w tytule należy wpisać: Imię i nazwisko dziecka, klasę oraz podać miesiąc, za który wnoszona jest opłata.
Istnieje możliwość jednorazowej wpłaty za kilka miesięcy lub całe półrocze. W tytule należy podać dodatkowe miesiące, za które ponoszona jest opłata.
Odpłatność za posiłki w kolejnych miesiącach wynoszą:
LUTY 2024 r. płatne do dnia 20 stycznia 2024 r.
21 dni żywieniowych x 1,00 zł. = 21,00 zł.
MARZEC 2024 r. płatne do dnia 20 lutego 2024 r.
19 dni żywieniowe x 1,00 zł = 19,00 zł.
KWIECIEŃ 2024 r. płatne do dnia 20 marca 2024 r.
20 dni żywieniowych x 1,00 zł. = 20,00 zł.
MAJ 2024 r. płatne do dnia 20 kwietnia 2024 r.
20 dni żywieniowych x 1,00 zł. = 20,00 zł.
CZERWIEC 2024 r. płatne do dnia 20 maja 2024 r.
15 dni żywieniowych x 1,00 zł. = 15,00 zł.
Regulamin do Programu Osłonowego Gminy Kołobrzeg „Talerz gorącej zupy dla każdego ucznia” ..docx
Załącznik do regulaminu - zgoda rodzica.docx
KONTAKT:
„TYMIANEK” Anna Loska -telefon kontaktowy: 607063464 lub 883347361
CENNIK od 10 stycznia 2022r.:
- cena obiadu dwudaniowego: 15,00 zł
- zupa: 5,5 zł
- drugie danie: 11,00 zł
Zgłoszenia na obiady można dokonywać telefonicznie lub SMS pod numer 607063464.
Prosimy o zgłaszanie dzieci na obiady przynajmniej dzień wcześniej, osoby niezgłoszone mogą nie otrzymać posiłku.
Wpłat należy dokonywać do 10 dnia każdego miesiąca.
Jednocześnie informujemy, że opłaty abonamentowe miesięczne lub tygodniowe można wpłacać na nr konta: Anna Loska 80 1090 2659 0000 0001 4942 1906 (w tytule prosimy wpisać imię i nazwisko dziecka, klasa oraz za jaki okres dokonywana jest wpłata)
Menu stołówki szkolnej w Drzonowie
od 21.04.2024 r. do 26.04.2024r.
PONIEDZIAŁEK 22.04.2024
-szpinakowa (ziemniaki,marchew,por,seler,,czosnek, groch,pietruszka zielona ,sól,pieprz
-potrawka z kurczaka (pierś drobiowa,fasolka szparagowa,marchew,groszek zielony,maka pszenna,sol,pieprz,smietana(śmietanka,karagen,emulgator,)
-ryż
-kompot (mrożona aronia,agrest,jabłko,śliwka,truskawki,cukier)
WTOREK 23.04.2024
-zupa pieczarkowa(ziemniaki,marchew,por,seler,pieczarki, pietruszka zielona ,smietana(śmietanka,stabilizator:karagen,emulgator e471),sól,pieprz)
-pierś drobiowa (pierś z kurczaka,jajka,bułka tarta(mąka pszenna,drożdże,woda)sól,pieprz,olej)
-ziemniaki
-surówka z kapusty pekińskiej (marchew,kapusta pekińska,por,cukier,sol,pieprz,natka pietruszki,olej)
-kompot (mrożona aronia,agrest,jabłko,śliwka,truskawki,cukier)
ŚRODA 24.04.2024
-zupa kalafiorowa (ziemniaki,marchew,por,seler,sól,pieprz,śmietana- (śmietanka,karagen,emulgator,)natka pietruszki,kalafior,)
-spaghetti bolognese (łopatka wieprzowa,sól,pieprz,cebula,mąka pszenna,jajka, )
-kompot (mrożona aronia,agrest,jabłko,śliwka,truskawki,cukier)
CZWARTEK 25.04.2024
-krupnik (ziemniaki,marchew,por,seler,kasza jęczmienna,pietruszka natka,cebula,sól,pieprz,porcje rosołowe)
-pieczeń wieprzowa(schab wieprzowy,sól,pieprz,papryka czerwona mielona,olej,maka pszenna,)
-ziemniaki
-buraczki czerwone(buraki czerwone,cebula,olej,sól,pieprz,cukier,ocet)
-kompot (mrożona aronia,agrest,jabłko,śliwka,truskawki,cukier)
PIĄTEK 26.04.2024
-zupa fasolowa(marchew,por,seler,sól,pieprz,natka pietruszki, koncentrat pomidorowy(pomidory),fasola Jaś,cebula,majeranek)
-ryba smażona (pierś z kurczaka,jajka,bułka tarta(mąka pszenna,drożdże,woda)sól,pieprz,olej)
-ziemniaki
-surówka z kiszonej kapusty
-kompot (mrożona aronia,agrest,jabłko,śliwka,truskawki,cukier)
14 alergenów występujących w potrawach
stołówki szkolnej w Drzonowie (z przykładami):
Nr alergenu |
Nazwa |
Przykłady |
1 |
Zboża zawierające gluten |
Pszenica, jęczmień„, owies, żyto, orkisz, mąka krupczatka, kasza manna, kuskus, skrobia, kasza kukurydziana i inne |
2 |
Skorupiaki |
Krewetki, raki, homary, kraby, kryl, langusty i inne |
3 |
Jaja |
Jaja kurze, gęsie, kacze, indycze, przepiórcze i inne |
4 |
Ryby |
Ryby wszelkiego typu: surowe, gotowane, oraz marynowane, kawior, ikra i inne |
5 |
Orzeszki ziemne |
Olej arachidowy, masło arachidowe i inne |
6 |
Soja |
Ziarno sojowe, mąka sojowa, kasza sojowa, mleko sojowe i inne |
7 |
Mleko łącznie z laktozą |
Mleko krowie, kozie, owcze, bawole, końskie, białko mleczne, Kazeina, białko serwatkowe, laktoza, śmietana, jogurt, kefir, sery, puree ziemniaczane, masło i inne |
8 |
Orzechy z drzew |
Migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie i inne |
9 |
Seler |
Seler korzeniowy, ziarna selera, łodyga selera, liść selera, soki warzywne z zawartością selera, mieszanki przypraw, curry, buliony i inne |
10 |
Gorczyca |
Ziarno gorczycy, musztarda, olej gorczycowy i inne |
11 |
Nasiona sezamu |
Ziarno sezamowe, olej sezamowy, pasta sezamowa, masło sezamowe, mąka sezamowa i inne |
12 |
Dwutlenek siarki i siarczyny |
Dwutlenek siarki oraz sole kwasu siarkawego, wino z zawartością siarczynów, produkty na bazie tartego chrzanu i inne |
13 |
Łubin |
Mąka łubinowa, kiełki łubinu i inne |
14 |
Mięczaki |
Mułki (małże, omułki, przegrzebki, ostrygi), ślimaki, kalmary, ośmiorniczki, oĹśmiornice, mątwy i inne |