Stołówka szkolna

 Serdecznie zapraszamy
 do korzystania z posiłków w stołówce szkolnej.
Aktualny jadłospis znajdziecie Państwo zawsze w zakładce
STOŁÓWKA SZKOLNA



 Opłata za posiłki

w ramach Programu Osłonowego Gminy Kołobrzeg 

„Talerz gorącej zupy dla każdego ucznia” na lata 2022-2025

w Szkole Podstawowej im. Mieszka I w Drzonowie

 

Informujemy, że wpłaty za posiłki przyjmowane są wyłącznie drogą elektroniczną, na numer konta:     

31 1240 6292 1111 0011 1116 1134 

w tytule należy wpisać: Imię i nazwisko dziecka, klasę oraz podać miesiąc, za który wnoszona jest opłata.

Istnieje możliwość jednorazowej wpłaty za kilka miesięcy lub całe półrocze. W tytule należy podać dodatkowe miesiące, za które ponoszona jest opłata. 

 

Odpłatność za posiłki w kolejnych miesiącach wynoszą:  

LUTY 2024 r. płatne do dnia 20 stycznia 2024 r.

21 dni żywieniowych x 1,00 zł. = 21,00 zł. 

MARZEC 2024 r. płatne do dnia 20 lutego 2024 r.

19 dni żywieniowe x 1,00 zł = 19,00 zł. 

KWIECIEŃ 2024 r. płatne do dnia 20 marca 2024 r.

20 dni żywieniowych x 1,00 zł. = 20,00 zł.

MAJ 2024 r. płatne do dnia 20 kwietnia 2024 r.

20 dni żywieniowych x 1,00 zł. = 20,00 zł.

CZERWIEC 2024 r. płatne do dnia 20 maja 2024 r.

15 dni żywieniowych x 1,00 zł. = 15,00 zł.

 

Regulamin do Programu Osłonowego Gminy Kołobrzeg „Talerz gorącej zupy dla każdego ucznia” ..docx

 Załącznik do regulaminu - zgoda rodzica.docx

 

KONTAKT:

„TYMIANEK” Anna Loska  -telefon kontaktowy: 607063464 lub 883347361

 

CENNIK od 10 stycznia 2022r.: 

- cena obiadu dwudaniowego: 15,00 zł

- zupa: 5,5 zł

- drugie danie: 11,00 zł

Zgłoszenia na obiady można dokonywać telefonicznie lub SMS pod numer 607063464.

 

Prosimy o zgłaszanie dzieci na obiady przynajmniej dzień wcześniej, osoby niezgłoszone mogą nie otrzymać posiłku.

 

Wpłat należy dokonywać do 10 dnia każdego miesiąca.

Jednocześnie informujemy, że opłaty abonamentowe miesięczne lub tygodniowe można wpłacać na nr konta: Anna Loska 80 1090 2659 0000 0001 4942 1906 (w tytule prosimy wpisać imię i nazwisko dziecka, klasa oraz za jaki okres dokonywana jest wpłata)

 

 

Menu stołówki szkolnej w Drzonowie
od 21.04.2024 r. do 26.04.2024r.

 

 

PONIEDZIAŁEK 22.04.2024

-szpinakowa  (ziemniaki,marchew,por,seler,,czosnek, groch,pietruszka                                                                                                                                        zielona ,sól,pieprz

-potrawka z kurczaka (pierś drobiowa,fasolka szparagowa,marchew,groszek zielony,maka pszenna,sol,pieprz,smietana(śmietanka,karagen,emulgator,)

-ryż

-kompot (mrożona aronia,agrest,jabłko,śliwka,truskawki,cukier)

 

WTOREK 23.04.2024

-zupa pieczarkowa(ziemniaki,marchew,por,seler,pieczarki, pietruszka                                                                                                                                        zielona ,smietana(śmietanka,stabilizator:karagen,emulgator e471),sól,pieprz)

-pierś drobiowa (pierś z kurczaka,jajka,bułka tarta(mąka pszenna,drożdże,woda)sól,pieprz,olej)

-ziemniaki

-surówka z kapusty pekińskiej (marchew,kapusta pekińska,por,cukier,sol,pieprz,natka pietruszki,olej)

-kompot (mrożona aronia,agrest,jabłko,śliwka,truskawki,cukier)

 

ŚRODA 24.04.2024

-zupa kalafiorowa  (ziemniaki,marchew,por,seler,sól,pieprz,śmietana- (śmietanka,karagen,emulgator,)natka pietruszki,kalafior,)

-spaghetti bolognese  (łopatka wieprzowa,sól,pieprz,cebula,mąka pszenna,jajka, )

-kompot (mrożona aronia,agrest,jabłko,śliwka,truskawki,cukier)

 

CZWARTEK 25.04.2024

-krupnik (ziemniaki,marchew,por,seler,kasza jęczmienna,pietruszka natka,cebula,sól,pieprz,porcje rosołowe)

-pieczeń wieprzowa(schab wieprzowy,sól,pieprz,papryka czerwona mielona,olej,maka pszenna,)

-ziemniaki

-buraczki czerwone(buraki czerwone,cebula,olej,sól,pieprz,cukier,ocet)

-kompot (mrożona aronia,agrest,jabłko,śliwka,truskawki,cukier)

 

 

PIĄTEK 26.04.2024

-zupa fasolowa(marchew,por,seler,sól,pieprz,natka pietruszki, koncentrat pomidorowy(pomidory),fasola Jaś,cebula,majeranek)

-ryba smażona (pierś z kurczaka,jajka,bułka tarta(mąka pszenna,drożdże,woda)sól,pieprz,olej)

-ziemniaki

-surówka z kiszonej kapusty

-kompot (mrożona aronia,agrest,jabłko,śliwka,truskawki,cukier)

 

 

14 alergenów  występujących w potrawach
stołówki szkolnej w Drzonowie (z przykładami):

Nr alergenu

Nazwa
alergenu

Przykłady

1

Zboża zawierające gluten

Pszenica, jęczmień„, owies, żyto, orkisz, mąka krupczatka, kasza manna, kuskus, skrobia, kasza kukurydziana i inne

2

Skorupiaki

Krewetki, raki, homary, kraby, kryl, langusty i inne

3

Jaja

Jaja kurze, gęsie, kacze, indycze, przepiórcze i inne 

4

Ryby

Ryby wszelkiego typu: surowe, gotowane, oraz marynowane, kawior, ikra i inne

5

Orzeszki ziemne

Olej arachidowy, masło arachidowe i inne

6

Soja

Ziarno sojowe, mąka sojowa, kasza sojowa, mleko sojowe i inne

7

Mleko łącznie z laktozą

Mleko krowie, kozie, owcze, bawole, końskie, białko mleczne,

Kazeina, białko serwatkowe, laktoza, śmietana, jogurt, kefir, sery, puree ziemniaczane, masło i inne

8

Orzechy z drzew

Migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie i inne

9

Seler

Seler korzeniowy, ziarna selera, łodyga selera, liść selera, soki warzywne z zawartością selera, mieszanki przypraw, curry, buliony i inne

10

Gorczyca

Ziarno gorczycy, musztarda, olej gorczycowy i inne

11

Nasiona sezamu

Ziarno sezamowe, olej sezamowy, pasta sezamowa, masło sezamowe, mąka sezamowa i inne

12

Dwutlenek siarki i siarczyny

Dwutlenek siarki oraz sole kwasu siarkawego, wino z zawartością siarczynów, produkty na bazie tartego chrzanu i inne

13

Łubin

Mąka łubinowa, kiełki łubinu i inne

14

Mięczaki

Mułki (małże, omułki, przegrzebki, ostrygi), ślimaki, kalmary, ośmiorniczki, oĹśmiornice, mątwy i inne